Onze werkwijze

Zo realiseren we tuinaanleg in Antwerpen

‘The secret of getting ahead is getting started’

Agatha Christie

Dirk Janssens

Uw Tuinarchitect in
Antwerpen

Bij Beautanic vindt je zowel een ervaren tuinarchitect in Antwerpen als een team van bekwame tuinaanemers waarmee we samenwerken.

Dirk combineert zijn groeninstinct met vakbekwaamheid en oog voor detail om voor jou een tuin te creëren die tot de verbeelding spreekt. Dit doet hij aan de hand van organische lijnen die mooi blenden met bestaande strakke lijnen. Hedendaags anno 2024 !

Hoe gaan we te werk?

Kennis van u en kennis van zaken

Bij Beautanic hebben we al jaren ervaring in tuinaanleg in de regio Antwerpen. Daaruit weten we dat we elkaar graag eerst leren kennen. Tijdens een vrijblijvend gesprek overlopen wij de opties van de tuin en bundelen dit samen met uw wensen en visies. De bebouwing rond het perceel, de leefgewoonten, uw smaken en voorkeuren analyseren wij en het voorziene budget wordt besproken. 

Inventarisatie…

Tijdens de opmeting van het perceel, bestuderen we de ligging van de tuin, windrichting; stand van de zon, bodem, waterhuishouding, etc.

Als experts in tuinaanleg in Antwerpen kunnen we deze eigenschappen van uw tuin tot in de puntjes inventariseren. De zaken die u wenst te houden zoals worden geïnventariseerd en in rekening gebracht voor het ontwerp. Denk hier aan bestaande bomen, tuinhuis, zwembad, brievenbus…

‘Snapt u het plaatje’

De eerste schets wordt tot in detail toegelicht en besproken, waarbij u wijzigingen of aanvullingen aanbrengt: alles kan naar believen worden aangepast aan de persoonlijke smaak en financiële haalbaarheid. 
Na de nodige feedback verbeteren wij het ontwerp tot zowel u als wij overtuigd zijn van het totale plaatje.

Eens het plan conceptueel is geklonken, dan kunnen wij starten met de technische uitwerking van de plannen. Een beplantingsplan, matenplan en hoogteplan zijn cruciaal. Maar evengoed denken wij aan de uitwerking van de verlichting of zelfs een audioplan kan tot een uitwerking behoren. Dit alles vindt u terug op de finale meetstaat.

Let us do the hard work

Voor onze tuinaanleg werken we samen met ervaren partners uit Antwerpen en omstreken. Dit is het moment waarop uw tuin tot leven komt. Hier maken wij van onze passie uw droomtuin!

Wil je een tuin laten ontwerpen of heraanleggen?

Bespreek het met onze tuinarchitect